Over het leven van de imker

Blog

Imker in de klas

Imker in de klas Jaarlijks bezoeken we heel wat scholen met de Miellerie. In de kleuterklas laten we de kleuters kijken, proeven en dansen.  In

Lees meer »

Imker in de klas

Jaarlijks bezoeken we heel wat scholen met de Miellerie. In de kleuterklas laten we de kleuters kijken, proeven en dansen.  In de lagere school vertelt de imker zijn verhaal en leren we over bestuiving. In de middelbare school gaan we wat dieper in op suikers, milieu en ecologie en gezondheid.

We hebben (in de periode maart – half oktober) ook steeds bijen bij in een glazen observatiekast. Dat is natuurlijk altijd het hoogtepunt van de dag….

Meer weten ? Contacteer ons via het contactformulier.

Imker in de klas

20 mei: World bee day

 Sinds 2018 vieren we op 20 mei ‘World Bee Day’. De regering van Slovenië stelde dat in 2017 voor aan de General Assembly van de Verenigde Naties. Dit met steun van de FAO en Apimondia. Alle aanwezigen op de Apimondia vergadering waar dit beslist werd (waaronder ikzelf 🙂 ) stemden voor.

Er werd gekozen voor 20 mei omdat dat de geboortedag was van Anton Janša. Een Sloveens pionier voor de moderne bijenteelt.

Waar het allemaal begon..


Vik, de vader van Kris de imker startte met imkeren in 1979. Toch liep hij al vele jaren rond met die idee. Als kind zag hij hoe er een zwerm in hun tuin neerstreek in Veerle-Laakdal. De buurman-imker kwam die halen. Toen ontstonden dus de eerste plannen…


Enkele weken geleden reden we tot daar. Het huis waar hijzelf woonde bleek net afgebroken te zijn. Maar het huis waar de buurman woonde ….dat vonden we nog terug. 
Onze bijen bij het MAS in Antwerpen

De voorbije jaren hebben we op heel wat bijzondere plekken gestaan. Toch was de oude havenkraan, vlak naast het MAS toch wel een van de meest bijzondere plekken. Ook verwonderlijk was de goede kwaliteit van honing die we er hadden. Kastanje van de toenmalige douane site, linde van op de Schelde kaaie, … het was een waar genot om daar te staan

Bijen op het stadhuis van Antwerpen

In het lijstje van bijzondere plekken kunnen we toch ook wel het stadhuis van Antwerpen plaatsen. Net voor de renovatie van het dak hadden we een tijdje bijen staan op het dak van het stadhuis. Toch wel bijzonder om zo met een volk bijen het stadhuis binnen te wandelen.

 

Op de filmset

In 2019 was Antwerpen het decor voor opnames van de spannende Duitse ZDF televisiereeks ‘Dunkelstadt. We mochten een ganse dag aanwezig zijn want…ze hadden bijen nodig. 2 van de bijenkasten zijn bevolkt met bijen, 2 zijn leeg. Een aantal scenes werden voor de bijenkasten opgenomen. In de eindgeneriek van de reeks worden we vermeld als ‘dierenverzorgers’. De opnames vonden plaats in het Fort van Hoboken. De bijenkasten werden er 1 week voordien geplaatst.

Onze verhalen kan je niet alleen hier volgen maar ook op onze social media.