Over het leven van de imker

Blog

Waar het allemaal begon..


Vik, de vader van Kris de imker startte met imkeren in 1979. Toch liep hij al vele jaren rond met die idee. Als kind zag hij hoe er een zwerm in hun tuin neerstreek in Veerle-Laakdal. De buurman-imker kwam die halen. Toen ontstonden dus de eerste plannen…


Enkele weken geleden reden we tot daar. Het huis waar hijzelf woonde bleek net afgebroken te zijn. Maar het huis waar de buurman woonde ….dat vonden we nog terug. 




 World bee day

 Sinds 2018 vieren we op 20 mei ‘World Bee Day’. De regering van Slovenië stelde dat in 2017 voor aan de General Assembly van de Verenigde Naties. Dit met steun van de FAO en Apimondia. Alle aanwezigen op de Apimondia vergadering waar dit beslist werd (waaronder ikzelf 🙂 ) stemden voor.

Er werd gekozen voor 20 mei omdat dat de geboortedag was van Anton Janša. Een Sloveens pionier voor de moderne bijenteelt.

Imker in de klas

Jaarlijks bezoeken we heel wat scholen met de Miellerie. In de kleuterklas laten we de kleuters kijken, proeven en dansen.  In de lagere school vertelt de imker zijn verhaal en leren we over bestuiving. In de middelbare school gaan we wat dieper in op suikers, milieu en ecologie en gezondheid.

We hebben (in de periode maart – half oktober) ook steeds bijen bij in een glazen observatiekast. Dat is natuurlijk altijd het hoogtepunt van de dag….

Meer weten ? Contacteer ons via het contactformulier.

Imker in de klas

Onze verhalen kan je niet alleen hier volgen maar ook op onze social media. 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty