Ons verhaal

De imkerij

In 1979 begon Vik Dierickx met te imkeren. 2 bijenkasten werden geplaatst in Hoogboom. Zoon Kris ging als vijfjarige maar al te graag mee. Er waren vette jaren, er waren magere jaren, maar beetje bij beetje leerden we de stiel.

De imkerij groeide en na enkele jaren werden er een aantal volkeren geplaatst op het Fort Van Merksem. In 2006 kregen we de mogelijkheid om een grote, bestaande bijenstand over te nemen en sindsdien groeide het aantal plaatsen voortdurend en kwamen er meer en meer bijen bij.

In 2012 was de hobby imkerij zo ver uit zijn voegen gebarsten dat we besloten een bedrijfje op te richten rond de Miellerie. Dat werd Bits & Bees.
Vandaag de dag hebben we op vele plaatsen in het Antwerpse bijenkasten staan. Enkele toppers de voorbije jaren waren zeker en vast het dak van het Antwerpse stadhuis en de drijvende havenkraan naast het MAS in Antwerpen.

Op onze webshop en bij ons thuis kan je terecht voor het aankopen van honing. Dit is zowel onze eigen honing (allemaal uit de omgeving van Merksem, Brasschaat, Kalmthout, WIjnegem en Bornem) als honing van wat verder weg. 

Kris Dierickx

Imker bij de Miellerie

MAS Antwerpen

Imkerij Miellerie plaatst bijenkasten op een drijvende kraan naast het MAS in Antwerpen

Stadhuis Antwerpen

Imkerij Miellerie plaatst bijenkasten op het stadhuis in Antwerpen

Het leven van een imker

Bijenzwerm vangen

Het aantal zwermen verschilt nogal erg van jaar tot jaar. Dit jaar hebben we reeds zeer veel zwermmeldingen gekregen. Meestal zullen we in de loop van de avond naar de zwerm gaan. De zwerm zal in een klein kastje gevangen worden dat tijdens de rest van de avond onder de boom blijft staan. De dag nadien zullen we de zwerm dan komen ophalen. Meer informatie over het ophalen van bijenzwermen kan je trouwens op deze pagina vinden.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty