Hoe honing bewaren ?

Honing bewaar je best donker, droog en uit de warmte. We leggen even het een en ander uit:

 

* Uit de warmte: dit betekent niet dat je honing in een koelkast dient te bewaren (is zelfs niet zo’n goed idee omdat een koelkast een vochtige omgeving is) maar wel uit de warmte. Een kelder is bijvoorbeeld ideaal. Zet honing nooit in de zon omdat dan de vorming van HMF (hydroxyMethylfurfural) toeneemt

 

* Droog: honing is hygroscopisch. Dit betekent dat hij vocht uit de omgeving opneemt. Indien je honing te vochtig wordt dan neemt de kans op gisting toe. Wist je trouwens dat honing met meer dan 20% vochtigheid niet verkocht mag worden. Al onze honing wordt hier trouwens op gevontroleerd.

 

* Donker: voedingsstoffen bewaar je in het algemeen beter in het donker. Daardoor zal de houdbaarheid minder snel afnemen.