Waar halen de bijen in de stad hun honing ?

 

We krijgen wel eens maar de vraag waar de bijen in de stad hun nectar halen? 

Mensen denken bij bloemen steeds aan de kleine bloeiende plantjes zoals we ze tegen komen in de tuin, aan de rand van akkers of in de weide: paardenbloemen, krokussen, lavendel, ….Dat zijn allemaal planten die inderdaad massaal bezocht worden door de bijen. Maar wat heel dikwijls vergeten wordt is dat dé grootste leveranciers van nectar de bomen zijn. 1 boom bevat duizenden bloempjes: kijk maar eens naar een kastanje of lindenboom als die in de bloei staat. En laat het nu net die bomen zijn die we overal in de stad terugvinden: aan de kant van de straten, op pleinen, in parken, …..

We kunnen het niet genoeg herhalen….de grootste bron van nectar zijn niet de kleine perk bloemetjes. Bomen zijn dé grootste leveranciers voor de bijen.