De imkerij

In 1979 begon Vik Dierickx met te imkeren. 2 bijenkasten werden geplaatst in Hoogboom. Zoon Kris ging als vijfjarige maar al te graag mee. Er waren vette jaren, er waren magere jaren, maar beetje bij beetje leerden we de stiel.

De imkerij groeide en na enkele jaren werden er een aantal volkeren geplaatst op het Fort Van Merksem. In 2006 kregen we de mogelijkheid om een grote, bestaande bijenstand over te nemen en sindsdien groeide het aantal plaatsen voortdurend en kwamen er meer en meer bijen bij.

Kris Dierickx - Imker bij de Miellerie
Kris Dierickx – Imker bij de Miellerie

In 2012 was de hobby imkerij zo ver uit zijn voegen gebarsten dat we besloten een bedrijfje op te richten rond de Miellerie. Dat werd Bits & Bees.
Vandaag de dag hebben we op vele plaatsen in het Antwerpse bijenkasten staan. Enkele toppers de voorbije jaren waren zeker en vast het dak van het Antwerpse stadhuis en de drijvende havenkraan naast het MAS in Antwerpen.

Imkerij Miellerie plaatst bijenkasten op drijvende kraan naast het MAS in Antwerpen
Imkerij Miellerie plaatst bijen op het stadhuis in Antwerpen

Wil je het leven van de imker volgen ? Kijk dan zeker ook nog even op onze blogpagina. Hier schrijven we geregeld iets over het leven in en om de imkerij.