Veel gestelde vragen

  1. Waarom is honing soms vloeibaar en soms vast ? Elke honing wordt vloeibaar geoogst (heide honing kan soms al vrij vast zijn). Na verloop van tijd zal elke honing vast worden. Dat is een natuurlijk proces. Hoe snel dit gebeurt hangt af van de bloemensoort. Zo zal heide honing al zeer snel vast worden en acacia honing zeer lang vloeibaar blijven.
  2. Is honing onbeperkt houdbaar ? Honing is zeer lang houdbaar maar de kwaliteit van honing gaat er op achteruit met de jaren. Ook de vochtigheid zal bepalen hoe snel honing kan gaan gisten. Daarom heeft al onze honing een houdbaarheidsdatum. Dit is een THT (ten minste houdbaar tot). Meestal is de honing nog wel consumeerbaar na de THT datum. Bij het verstrijken van de datum kijk je best even of de honing niet aan het gisten is.
  3. Is jullie honing koud geslingerd ? Onze honing wordt inderdaad koud geslingerd. 
  4. Waar staan jullie bijenkasten ? Onze bijenkasten staan op verschillende plaatsen in de province Antwerpen. Zo hebben we bijenkasten staan in Merksem, Antwerpen, Westerlo, Bornem, Wijnegem, Aartselaar.
  5. Is alle honing die jullie verkopen afkomstig van jullie eigen bijen ? Neen, we verkopen zowel honing van onze eigen bijen als honing van andere imkers (bv. sinaasappel honing).
  6. Voegen jullie suiker toe aan jullie honing ? Neen, aan onze honing wordt niets toegevoegd. Na het oogsten zullen we de honing enkel roeren en door een zeef laten lopen. Verder vinden er geen behandelingen plaats en wordt er niets toegevoegd.
  7. Kan ik honing eten als ik diabetes heb ? Honing bevat natuurlijke suikers. Of je honing mag eten stem je best even af met jouw behandelende geneesheer.
  8. Zijn jullie bio-dynamische imkers ? We denken dat elke imker zowat zijn eigen methode heeft. Zoveel imkers, zoveel methoden. Wij proberen het broednest van onze bijen zo weinig mogelijk te verstoren. Bijenkasten moet je niet opendoen als daar geen noodzaak voor is. Ook zullen we geen vleugels van bijen knippen. Wij oogsten onze laatste honing einde juli/begin augustus. De honig die daarna geoogst wordt houden de bijen zelf.